top of page

Om Smaak Art

Billedkunstner Birgitte Smaakjær

20210219_144100_edited_edited.jpg
Jeg er først og fremmest inspireret af mennesker.

 

Mødet mennesker imellem. Hvor forskellige vi er både uden på og inden i. Alle elementer i et ansigt er de samme, næse, øjne, kinder, ører mm. og alligevel ser vi helt forskellige ud. Vores indre tilstand og følelser giver sig til kende i vores ansigter, og vi  har ubegrænsede muligheder for udstråling og udtryk. Det er dét udforsker jeg i mine malerier. 

Derudover er farverne nok min mest umiddelbare inspiration. Jeg sanser farver. De påvirker os mere end vi måske umiddelbart tænker over, men kan i høj grad påvirke humøret. Både op og ned. Derfor arbejder jeg i farver der ”larmer” og trænger sig på, farver der gør sig bemærket og som påvirker vores humør og sindstilstand i positiv retning.

 

Jeg har udtrykt mig med tegning og maleri siden barnsben. Jeg uddannede mig som billedkunstlærer, gik på kurser og blev ad åre autodidakt billedkunstner.

Mange genrer og udtryksformer har jeg undersøgt og eksperimenteret med, og mit billedkunstneriske begyndte at tage fart for ca 16 år siden.

 

Selvom jeg dér ramte en kilde, hvor inspirationen flyder ubesværet, er jeg drevet af en nysgerrighed der gør, at jeg til stadighed må eksperimentere.

Smaak Art stilen/værkerne kom frem under eksperimenter med spontanrealisme, og viste sig at give mulighed for at undersøge mennesket og forskelligheder på andre og nye måder. Samtidig kan jeg arbejde med spontaniteten i værkerne, hvor både penselstrøg og farver er ekspressive.

Kig dig omkring i mit univers - god fornøjelse!

Birgitte

bottom of page